08.05.2017 tarihinde yapılacak olan Erasmus Sınavı Hakkında Duyuru 03.05.2017

Bezmialem Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Programı tarafından uygulanacak Erasmus İngilizce Dil Yeterlik Sınavı 8 Mayıs Pazartesi günü, saat 9.30-12.30'da, Bezmialem Üniversitesi İlhan Varank Kampüsü (Sultangazi) 3. katta gerçekleştirilecektir. Sınav süresi toplam 3 saattir. Bu sürenin bitiminde yaklaşık 10 -15 dakikalık bir sözlü mülakat (Speaking sınavı) gerçekleştirilecektir. Sınav Writing ve Speaking bölümleri dışında çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır.

Uyguladığımız Erasmus Dil Yeterlilik Sınavı tüm dil becerilerini (Dinleme-Konuşma-Okuma-Yazma) ölçmekte olup 3 oturum halinde uygulanmaktadır:

1. Oturum: Listening ve Reading

10 dakika ara

2. Oturum: Grammar, Vocabulary ve Writing

3. Oturum: (Sınav bitiminde sözlü mülakat (speaking sınavı) başlar)

​​Öğrencilerin sınava okul kimlikleriyle gelmesi gerekmektedir. Sınav tek seferlik olup bu dönem içinde başka bir tarihte tekrarı yoktur. Sınava geç gelen öğrenci sınava alınmayacak olup sınav hakkını kaybeder.